Hoe zou het zijn om meer jezelf te kunnen zijn?
Wat is er dan nog meer mogelijk?

Wat als vandaag het begin van iets anders zou kunnen zijn?
Wat als jou leven weer plezieriger zou kunnen zijn?
Wat als jij teveel plezier zou hebben om het nog op te merken wanneer mensen over je oordelen?
Wat als jezelf veroordelen en beoordelen het meest onaardige was dat je jezelf ooit aan deed? En nog steeds doet?

De BARS ( Engels woord voor staven) zijn energie banen op en in het hoofd. De 32 punten op je hoofd worden zacht aangeraakt, waardoor de banen tussen de punten gaan stromen en de elektrische lading (vastzittende energie) kan worden losgelaten. Daardoor kan de spanning van gedachten, overtuigingen, emoties, oordelen en standpunten worden opgeruimd. Je kunt het vergelijken met de harde schijf van je computer. Alles wat je in jaren hebt opgeslagen, maar wat je allang niet meer nodig hebt wordt verwijderd.

De mensen die een Bars behandeling hebben ondergaan merken dat ze minder last hebben van:
stress, piekeren, depressie, pijn, slecht slapen, faalangst, hooggevoeligheid, lichamelijke klachten, vermoeidheid, migraine.
Het is een behandeling waarvan je heerlijk ontspannen raakt. Dat kun je tijdens of na de behandeling merken. De veranderingen die zowel mentaal als fysiek kunnen zijn, zijn het sterkst waarneembaar na 3 á 4 weken.
Mensen ervaren na afloop van een Bars sessie meer ruimte in hun hoofd, alsof er is schoongemaakt!
Tijdens de behandeling lig je aangekleed op een massage tafel of een stoel. Terwijl de punten op je hoofd zacht aan worden geraakt lig je heerlijk ontspannen, maar heb je daar moeite mee en wil je liever praten is dat ook helemaal goed. Voor de behandeling maakt dit niets uit.

Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijk is aangetoont dat de hersengolven veranderen tijdens de BARS van de Alpha naar de Theta staat. De 32 punten op het hoofd worden in verschillende samenstellingen licht aangeraakt. Dit valt te vergelijken met een soort van “defragmentatie” van de harde schijf van je computer. De oude “bestanden” en ongebruikte “programma’s” die ruimte innemen in je energiesysteem lossen op. Wat waarneembaar overblijft na een sessie is rust en ruimte.
Nog niet zo lang terug heeft Neurowetenschapper Dr. Jeffrey L. Fannin de kans gehad om een voor en na analyse te maken tijdens een Bars sessie. Hierin laat hij zien wat er gebeurt met ons brein tijdens een sessie. Hij vond dit zelf zo bizar maar hij had het bewijs zelf geleverd door deze test…kijk maar.
Wat gebeurt er op cellulair en wetenschappelijk niveau? Wetenschap wijst uit dat de vorm van je cellen meer ovaal wordt als ze beïnvloed worden door gedachten, gevoelens en emoties, wat de eerste stap is naar ongemak of ziekte. ( Deformatie van de cellen) Tijdens en na een Bars sessie nemen de cellen weer hun natuurlijke bolvorming aan wat fysiek en mentaal je gezondheid beïnvloed. Door je BARS te laten nalopen verander je daadwerkelijk je mogelijkheden.